Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
48
Petak 28.11.2014.
10:39 >> 12:21h
Jutarnji.hr, Beta A
Hrvatski premijer Zoran Milanović otkazao je učešće na predstojećem sastanku u Beogradu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope sa Kinom, nezadovoljan reakcijom srpskih vlasti na povratak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, piše zagrebački "Jutarnji list".
Petak 28.11.2014.10:53
o Boze, pa koji su smradovi ovi Hravati, za ne poverovati.... Zar moze neko da ima toliko kompleksa.... Jos malo ce nas kriviti kada je oblacno vreme kod njih.... umiru od dugova i gladi, pa udri po nama Srbima, samo da bi lagali narod.... pojesce vas sopstvena mrznja.... SMRADOVI!
Petak 28.11.2014.11:27
To je sve tacno sto si napisao i vise od toga financiski su potpuno pukli ali ima jos nesto toliko se jadnici boje Seselja da ni spavat nemogu a neznaju da je Seseljovaca na sve strane cak ih ima i u toj fasistickoj krvatskoj a kamoli u ostalim zemljama bivse Jugoslavije
Petak 28.11.2014.17:14
Dobro znaju da su dobili granice na guzove...., zato je panika, inače da su sigurni u sebe, zabole ih za šekija !! A Zoranu Srbinu se ne dolazi u glavni grad, sramota ga, razumijem ga...konvertit !!
Petak 28.11.2014.23:48
Treba da vrate oduzeto, da se srpski narod vrati na svoja ognjišta, da im se vrati status naroda i da ima pravo na samoopredjljenje ! Ništa što je vani međunarodnog prava ! Vama u Srbiji ne bi trebali trebati za ništa, ali izgleda ne možete bez vegete, pa se nakotilo 420 hrvatskih firmi u Srbiji ! Prodaje im se i najplodnija zemlja, ti, kao ni ja se tu ne pitamo ništa, zato ogorčeni na prošlu, još više na ovu vladu, pišemo naše komentare na ovome sajtu ! Ali sve za k...c ! Pozz !
Petak 28.11.2014.13:25
. . . HRVATSKOJ RASISTICKOJ DJUBRETARIJI I NIJE MESTO DA ZALUTAJU U NEKAKVOJ DRZAVNICKOJ POSETI SRBIJI. NAPOLJE SA FUKARAMA, ISTO KAO STO JE SLEDOVALO I ALBANO-SIPTARSKOJ DJUBRETARIJI.
Petak 28.11.2014.14:01
Ponovo se zakuvava Balkan pred sveopste svetsko sranje. Smrdibube na i oko vlasti u zemljama regiona pa i sire, ne odluciju ni kada ce ici u wc, a kamo li da donose samostalne odluke i zakljucke. Mediji su kao i pocetkom devedesetih, u punoj funkciji satanizacije onih drugih i drugacijih. Pokazatelj je ne samo ova smesna igra oko Seselja, vec i narucena i nadasve dobro organizovana i logisticki podrzana samo jos zvanicno ne znamo iz kojih ili koje ambasade "akcija dron", usiljena poseta Rame sa citavim programom od njegovih izjava u Beogradu do posete i cirkusa u Presevu i Medvedji. Ne zaboravimo simboliku njegovog dolaska avionom Air Bosne.
Petak 28.11.2014.14:16
Zatim imamo iznenadno i bezuslovno proterivanje Seselja iz Haga, i citav cirkus oko toga, potom ubistvo mladog navijaca Zvezde u Istanbulu i citavu histeriju odvratnih poruka Turskih, Siptarskih a videli smo sinoc da su im se pridruzili i navijaci Totenhema. Znamo dobro da je ratu u SFRJ prethodio rat fudbalskih navijaca. medjutim sada primecujemo da su se tenzije prelile i na druge sportove. Ne zaboravimo Putinovu posetu i ubrzo nakon toga sastanak TRILATERALNE KOMISIJE u Beogradu sa sve zvanicnicima iz regiona ukljucujuci cak i Dodika iz R.Srpske. Doslo je zadnje vreme da se svi (obicni ljudi) opametimo, jer ako nas ponovo izjebu kao 90-tih, onda i treba svi kompletno da nestanemo.
Petak 28.11.2014.14:35
Niko u E.U nije ni spomenuo, a kamoli osudio, mape Velike Albanije koje nicu kao gljive posle kise svuda po regionu, a u Makedoniji se cak otvoreno sprema ustanak, patroliraju naoruzane siptarske patrole i proglasava se nekakva nova cifsa Republjik. Za to vreme, Toma brlja posle "posete" Hilandaru putuje u Arapske Emirate, gde je gosca i "predsednica" Kosova, a u Beogradu se sprema otvaranje ambasade najveceg sporednog svetskog sponzora terorizma Saudijeske Arabije. Situaciju u Grckoj, Turskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj poprolicno dobro znamo, a isto tako znamo za dogovore "ljutih neprijatelja" na nasim prostorima 90-tih, pa dali mislite da je sa ovim papcima nesto drugacije?
Petak 28.11.2014.14:17
+++Tacno tako. Sprema se neko vece s....e. i treba da se odrzi tenzija kako su Srbi i dalje krivci. Kada su se sokci ikad za nesto pitali. Ja mislim da je ovo sve priprema za rasku oblast, i da se vojvodina nemusto izvuce dok se mi budemo rvali sa srbima muslimanske vere i kojima ce da pomazu turci koji su vec tu i u bosni i na kosmetu. 80- tih su nas ubedjivali kako je zelena transferzala (Hala u bosni Zetra) teorija zavere. B 92 stalno ismeva teorija zavere. Ovo je praksa nije teorija. na delu je zavera protiv Srbskog naroda u svim segmentima. SRECAN POCETAK POSTA BRCO SRBI I SESTRE SRBKINJE. TAKO NAM BOG POMOGAO.
Petak 28.11.2014.14:51
KUNTA BEZ KINTE, jos jednom moram da kazem da si u pravu. Mislim da se sve neprijateljske zemlje oko nas, sa neprijateljima kod nas kojih je mnogo , dogovaraju i spremaju za konacni obracun sa Srbima. Plasim se da smo sad nespremniji nego 90-ih. Bez elite koju nikad nismo ni imali, bez jedinstva, bez glave kuce domacina, bez vojske, ili sa vrlo slabom vojskom bez para, sa vrlo slabom verom , i bez cilja jer niko nezna sta je cilj nasoj drzavi( ne interes pojedinaca, eu) da smo mi u vrlo teskoj situaciji.Dok se narod sludjuje i veseli opasnost se priblizava sa svih strana. Za pocetak neka nam je KRST CASNI I SLOBODA ZLATNA putevoditelj za to se treba boriti, a ostalo ce Bog dodati.
Petak 28.11.2014.15:19
Ni jedan rat se ne dogadja spontano, pogotovo ne sukobi sirih razmera poput prvog i drugog svetskog rata. I jedan i drugi su planirani jos krajem 18-tog i pocetkom 19-tog veka, u sta se mozes uveriti iz prepiske najveceg Masonskog autoriteta, generala Konfederacije Alberta Pike-a, iz Americkog gradjanskog rata, cija statua stoji ispred Muzeja Masonerije u Vasingtonu preko puta Bele Kuce. On je u pismu svom masonskom bratu, Italijanskom revolucionaru Mazziniju od 22.01.1870g. napisao tacan redosled TRI SVETSKA RATA. Prva dva u Evropi, onako kako su se kasnije i odigrali, zatim STVARANJE DRZAVE IZRAEL, a potom i TRECI SVETSKI RAT, koji je sa stvaranjem I.D-ve vec poceo,
Petak 28.11.2014.15:32
i koji ce se sa najvecom zetinom odigrati upravo na Bliskom Istoku, a koji ce po svojoj prirodi biti verski rat. Svi zainteresivani mogu ukucati na You Tube: "DER MASTERPLAN FUR 3 VELTKRIGE - ALBERT PIKE" (na Nemackom jeziku) ili direktan link: www.youtube.com/watch/?v=zX7jT0-GUAM Ko je bolji sa Engleskim ukucati na You Tube: "Albert Pike´s 3 World War" ili direktan link; www.youtube.com/watch?v=m581aW5AH4M
Petak 28.11.2014.16:51
Nisu mi pustili predzadnja tri posta u kojima sam ti napisao u principu ono sto mozes cuti na klipovima, a to je sama sadrzina pisma i nesto o Albertu Pajku. U svakom slucaju obavezno pogledaj klipove. Americki je nesto kraci i koncizniji od nemackog. Ukoliko imas problema sa prevodom slobodno mi javi, nece mi biti tesko da probam jos koji put. POZDRAV SUMADIJI !
Petak 28.11.2014.14:59
Valjda je vec svima jasno, da ni jednu Nemacku ne vode Nemacki polticari. Angela je usima u Vasingtonu, jednim okom nadzire Brisel a drugim ostatak Evrope sa preokupacijom na Rusiju. O cemu onda mi ovde prdeckamo, ocekujuci da ce neki od domacih globalistickih kolonijalnih slugu, bilo koje zemlje iz okruzenja, pa cak i jedne Nemacke, kao trenutno najjace ekonomske ali ne i vojne Evropske sile (Britanija i Francuska su nuklearne sile da ne zaboravimo), bilo sta uraditi na svoju ruku. Niko osim Seselja i dezurnih velikih Hrvata, Albanaca, Bosnjaka, Crnogoraca, Grka, Turaka, Bugara, Madjara i ostalih nacionalno ne opredeljenih, ali zato veoma globalisticki pro zapadno opredeljenih.
Petak 28.11.2014.10:54
Samo Šešelj može da reši stvari na BALKANU a MILANOVIĆ I VUČIĆ SU NEBITNI U OVOJ PRIČI.
Petak 28.11.2014.11:11
A pa nemoj tako Milanoviću, neko će pomisliti da si se uneredio a da si pri tom svestan da ce granice srbo-katolicke NDH iscrtane u Londonu ziveti isto koliko i fasizam anglo-saksonaca.
Petak 28.11.2014.12:38
Koga ovi hrvati vise zanimaju, jednostavno mi im dajemo na znacenju kad ih komentarisemo treba samo sacekati i omoguciti da sami sebe pojedu. A ako je ovaj Vucic i malo pametan perfidno da ih ekonomski istera iz srbija bas onako licemerno i perfidno kao to radi EU.
Petak 28.11.2014.14:49
Akademik Slavko Gavrilović priređivač Bartnštajnove knjige, naziv Croati označava kao naziv za Krajiške Srbe u. 16. i 17. vijeku. 2. U prilog navedenih teza o opštoj rasprostranjenosti Srba treba istaći i činjenicu da su u 18. vijeku austrijski i njemački hroničari i pisci svjedočili da su Srbi živjeli s jedne i druge strane Velebita, dakle s kopnene i morske strane. Za morski kanal između Velebita i otoka Paga sve do prvih decenija 20. vijeka u upotrebi je bio venecijanski (mletački) naziv „morlački“, dakle srpski.
Petak 28.11.2014.14:50
U skladu sa navedenim, slovenski filolog Jernej Kopitar u svojim radovima Hrvate nije tretirao kao poseban nacionalni pojam, ističući da je ime Hrvat sinonim za dio srpskog naciona naseljen na području geografske Hrvatske: „1. Poznato je da su Srbi, koje takođe nazivaju i Iliri i Hrvati i Dalmatinci, mlad i maštom obdaren narod. Ko je god ma jednu austrijsku graničarsku pukovniju video kad maršira, morao se o tom lično uveriti. Skoro svaka osoba zna napamet do stotinu najpoznatijih pesama.
Petak 28.11.2014.14:51
2. Polovina je ove nacije grčke vere i njen klir neće propustiti nijedno sredstvo koje pomaže održanju ili čak i umnožavanju vernih ovčica i obratno: strašna je svaka stvar koja daje naslućivati opadanje broja tih ovčica. Kad je pod Marijom Terezijom prosvjećivanje prodrlo i među Ilire (Srbe – N. Ž.), bilo je prvo da oni počnu pisati maternjim jezikom (1783). Grčki klir je zbog toga bio u dvostrukom strahu, jer se pobojao da će se porušiti onaj zid koji je on između svojih ovčica i latinske crkve bio podigao posebnim crkvenim jezikom. A maternji jezik i grčkih i latinskih Ilira (Srba – N. Ž.) savršeno je jednak.
Petak 28.11.2014.14:54
Upoređujući podatke F. Eleka sa mišljenjima navedenih filologa, kartografa, austrijskih hroničara iz 18. vijeka i srpskih istoričara koji su pisali o hrvatstvu kao geografskom pojmu, o banskoj Hrvatskoj kao slovenskoj (slovenačkoj) zemlji, o „Hrvatima unijatima i neunijatima“, mogu izložiti tezu da hrvatstva u etnografskom smislu nije bilo, već se javljalo nominalno i to kao geografski pojam. Međutim, sredinom 19. vijeka geografski pojam Hrvata, koji je do tada bio i jedan od naziva za Srbe, počeo se već utemeljivati kao etnografski pojam. Naime, sredinom 19. vijeka dio Srba rimokatolika sa područja četverožupanijske geografske Banske Hrvatske
Petak 28.11.2014.14:55
(Zagrebačka, Varaždinska, Križevačka i Severinska županija) i Vojne krajine počeo je da nosi hrvatsko ime, prvo u regionalnom pa potom, protokom vremena, i u nacionalnom smislu.
Petak 28.11.2014.14:55
Prema demografskim statističkim podacima uočljivo je da se hrvatsko ime počelo širiti sa područja geografske Banske Hrvatske na Vojnu krajinu do Senja. Tada su srpski uskoci iz Senja, pošto su ranije prešli na uniju preseljenjem u Žumberak, već bili prihvatili hrvatsko ime. Treba istaći podatak da se, prema Elekovom popisu, Hrvati uopće ne pominju u drugim tzv. hrvatskim zemljama, odnosno u Slavoniji, Sremu, Baranji, Dalmaciji i Istri. Statistički podaci iz druge polovine 19. i prve decenije 20. vijeka svjedoče o tome u kolikoj se mjeri, zbog svehrvatske nacionalne unifikacije, smanjio broj stranaca i Srba današnje Republike Hrvatske.
Petak 28.11.2014.14:56
atistički podaci F. Eleka bacaju sasvim novo svjetlo, u odnosu na usvojene „naučne“ stereotipe, na narodnosno stanje u Istri i kvarnerskim otocima. S jedne strane, brojnost Srba rimokatoličke i pravoslavne vjere na ovim teritorijama pobija teze navedenih filologa iz 19. vijeka o hrvatstvu čakavaca. S druge strane, negiraju se teze istoričara hrvatstva i komunističkih istoričara o svehrvatstvu Istre, da su malobrojni Srbi u Istri potomci „doseljenih Crnogoraca".
Petak 28.11.2014.14:57
Jedan od ključnih istoriografskih tvoraca mitološkog hrvatstva, Vjekoslav Klaić, treći tom svoje višetomne knjige Opis zemalja u kojima obitavaju Hrvati (Zagreb 1883) posvetio je hrvatstvu Istre. Doseljene stanovnike u Istri u 17. vijeku Klaić ne zove Srbima, kao mletački i italijanski pisci, već Crnogorcima. Istoričar Fran Barbalić Srbe u Istri svodi na skroman broj doseljenika iz Crne Gore, pa lakonski navodi, negirajući starinu Srba na istarskom području, da su stanovnici Peroja, „srpskog sela u Istri", doseljeni Crnogorci.
Petak 28.11.2014.14:59
Međutim, italijanski pisci i mletačka vlast slavenske stanovnike Istre nazivali su Slavenima, Morlacima („Morlacchi"), Dalmatincima, Srbima, Crnogorcima, dakle Srbima. 16. Camillo de Franceschi u citiranoj knjizi navodi da se u Peroj 1658. naselilo 13 srpskih porodica, pravoslavne vjeroispovijesti, koje su došle iz Crne Gore, drugih 8 porodica koje su se naselile u Vintijan i 30 srpskih porodica koje su 1660. naselile Kavran. Dalje ističe da se 1671. naselilo iz Perasta u Pulu 600 srpskih „hajduka“, od kojih su se neki preselili u Senj, a neki „valjda“ u Peroj.
Petak 28.11.2014.14:58
ne dovodim u pitanje tvoje izvore, ali brale, ne bi ja njih priznao za Srbe...mislim, treba ih podsecati da su izdajice, ali nikada vise sa nama, takve ne prihvatamo i gotovo...ja bi tako
Petak 28.11.2014.15:03
Slažem se, al nek se zna da su svi tzv. hrvati srbi, za primer ti navodim i da danas najbrojnija grkokatolička crkva u stvari unijati su na prostorima žumberka i međimurja. Dakle hrvati kao narod ne postoje i tačka.
Petak 28.11.2014.15:12
Za sve one koji tvrde da su uskoci hrvati iz ovih dokumenata se vidi da su to isključivo srbi jer u to vreme hrvati nisu ni postojali. Evo sad u Srbiji imamo predsednika vlade koji će za 10 godina d se piše ko hrvat.
Petak 28.11.2014.17:12
Svaka ti dala za komentare argumentovane izvorima. Stvaranje tzv Hrvatske nacije se manje ili vise poklapa sa stvaranjem tzv Bosnjaka, Makedonaca, Crnogoraca ... dakle rasparcavanjem srpskog entiteta na Balkanu, u gotovo svakom smislu. Takodje, lepo receno - nije poenta u tome da li nam 'Hrvati' trebaju ili ne, vec da je 'hrvatska nacija' bolest koju je Zapadna Evropa posadila na Balkanu i prema tome upravo tako i treba da se ophodimo prema njoj, dijagnosticki jasno, kao i prema njenim metastazama u 'Bosnjaka', 'Makedonaca', 'Crnogoraca' ... U suprtonom, metastaze ce se nastaviti dok Srba potpuno ne nestane.
Petak 28.11.2014.17:21
Napokon da se nađe neko ko razume šta je izvor zaraze, svaki virus se razmnožava velikom brzinom i ako se ne leči ubija zaraženog a to je srpska duša.
Petak 28.11.2014.16:02
Jao kako sam žalostan što neće doći Ustaša koji slavi Oluju, Bljesak i Antu Gotovinu..
Petak 28.11.2014.17:26
Ante legionar im je jedan od retkih za koga se moze reci da je covek. Jedini je otvoreno pizdeo na zlocine za sta postoje tv snimci. Jedini je hriscanski dao citulju Slobi, kolegi sa mardelja, sa cime je izazvao zgrazavanje dobrog dela bivsih dupelizaca. Jedini se iz hrvatskog drzavnog i vojnog vrha nije obogatio od ratne i privatizacijske pljacke Jedini je rekao da je za njega rat gotov i da mu ne pada na pamet da se bavi politikom. Ako neko sa suprotne strane zasluzuje vojnicko postovanje, to je onda bivsi saborac iz iste jedinice u Francuskoj Legiji Miloradu Ulemeku, Ante Gotovina.
Nedelja 30.11.2014.15:54
da neče slavit junačku srpsku vojsku koja je ostavila hrpu gvožđa od uništenih tenkova i aviona a pobjegla traktorima, dođite po to smeče i vozite u srbiju, dođite vi tenkovima u lijepu našu da vas opet ugostimo, hihihihihi
Petak 28.11.2014.21:19
Sta ces ti u Beogradu vi pederi idite u svoju bradsku albaniju a kurvatice salji za Beograd.
Petak 28.11.2014.23:08
pa ne mora da dodje.ima i njegovih sunarodnika koji nisu po nasem ukusu pa se u tome nista ne moze bitno promeniti.
Nedelja 30.11.2014.09:55
Preporucio bih srpskoj kozmeticko-farmaceutskoj industriji da, hitno,proizvede vecu kolicinu preparata za borbu protiv slobodnih radikala.Svu tu robu uputiti u Hrvatsku sa naznakom : ,,Atestirano od Haga.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)